اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام مجید قریشی، معاون فرهنگی اجتماعی نهاد رهبری در اجلاس ملی شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها گفت: تشکیل این شوراها برای هم افزایی و برنامه ریزی در استان ها ضرورت دارد؛ باید اول فرهنگ را اصلاح کرد و بعد به اصلاح در سیاست و اقتصاد اقدام کرد.
وی افزود: ما که مسئولیت فرهنگی را به عهده داریم، اگر ماهی یک بار دور هم جمع نشویم و دانشگاه های خود را به اشتراک نگذاریم، چگونه توقع داریم که استان ها در این مسیر اقدامی صورت گیرد.
حجت الاسلام قریشی به اجرای طرح راهبردی در نهاد رهبری اشاره کرد و گفت: این طرح دو ماه است که در نهاد رهبری مطرح شده و از استان ها خواسته شده که جدول WT را تکمیل کنند.
معاون فرهنگی اجتماعی نهاد رهبری یادآور شد: در حوزه فرهنگ به نیروهایی نیاز داریم که مهارت تحلیل و قدرت بالای ادارک داشته باشند تا با تحلیل و ادراک درست، ضعف ها را شناسایی کنند؛ اگر این چنین نباشد قطعاً صدمات بیشتری خواهیم خورد.
حجت الاسلام قریشی یادآور شد: وضعیت ما در دانشگاه ها نسبت به جامعه بهتر است؛ برای مثال در دانشگاه شریف به دلیل انبوه جمعیت در روز، دو بار نماز ظهر و عصر برگزار می شود . کجای کشور را سراغ دارید که در یک وعده دو بار نماز جماعت برگزار شود. دانشجویان با این که به اقدامات مسئولان نقد دارند، اما برای دفاع از کشور همیشه آماده هستند. بالای ۷۴ درصد از دانشجویان ما عنوان می کنند که نماز می خوانیم. البته من نمی گویم که نقاط ضعف نداریم، بلکه داریم؛ اما نقاط قوت ما در دانشگاه ها بیشتر است.
وی با اشاره به اشتباهات راهبردی در دانشگاه ها گفت: از اول انقلاب در دانشگاه یک اشتباه راهبردی داشتیم و آن این که تمام مسائل توسط معاونت فرهنگی و نهاد رهبری در دانشگاه ها حل خواهد شد؛ که این یک اشتباه فاحش است. بالای ۸۰ درصد از تاثیرات فرهنگی در کلاس ها اتفاق می افتد که ما دخالتی در آن نداریم.
معاون فرهنگی اجتماعی نهاد رهبری با انتقاد از در حاشیه ماندن برنامه های فرهنگی در دانشگاه گفت: چرا برنامه های ما، فوق برنامه است. این نگرش باعث شده که برنامه های ما به حاشیه کشیده شود . باید بدانیم که چگونه این نگرش ها را تغییر بدهیم، چرا همه مسائل و کمبودهای بودجه ای در دانشگاه ها به فرهنگ می رسد.
وی با اشاره به این که دلیل عدم فعالیت برخی کانون های ادبی در برخی از دانشگاه ها مسائل حاشیه ای است، ادامه داد: برای مثال فلان کانون ادبی در طی سال از چهره هایی استفاده می کند که دینی نیستند و سکولار هستند. به همین دلیل مانع فعالیت آن ها می شویم. باید خروجی کار را ببینیم؛ این که تئاتر دین داری را افزایش می دهد یا نه، این ها دغدغه ما است. مسائل فرهنگی مدیریت می شود اما هدایت نمی شوند. ما وظیفه داریم برنامه های فرهنگی را اجرا و اصلاح کنیم و این کار فقط با مشارکت اتفاق می افتد.
حجت الاسلام قریشی گفت: نباید در دانشگاه حس شود که در مقابل هستیم. نباید اجازه بدهیم که دو قطبی در دانشگاه ها شکل بگیرد و مسائل سیاسی باید برنامه ریزی شود .